Connect with us

Zdravlje

Koji su benefiti za zdravlje od hidromasaže u SPA centrima i apartmanima

Published

on

Djakuzi relaksacija

Hidromasaža je terapijski postupak koji uključuje upotrebu vode i masaže kako bi se postigli različiti zdravstveni benefiti. Hidromasaža može imati mnogo pozitivnih efekata na vaše zdravlje.

Nabrojaćemo neke od najvažnijih:

 1. Opuštanje mišića: Hidromasaža može pomoći opuštanju napetih mišića i smanjenju bolova u mišićima. To je posebno korisno za ljude koji pate od napetosti mišića ili sportskih povreda.
 2. Poboljšanje cirkulacije: Topla voda i masažni mlazevi u hidromasaži mogu poboljšati cirkulaciju krvi i pomoći u smanjenju otoka ili podsticanju bržeg oporavka kada su povrede u pitanju. Hidromasaža može pomoći u proširivanju krvnih sudova i poboljšanju cirkulacije, a to može biti korisno za ljude sa visokim krvnim pritiskom.
 3. Smanjenje stresa i anksioznosti: Hidromasaža ima umirujući efekat na telo i um, pomažući smanjenju stresa i anksioznosti. Topla voda i masaža podstiču oslobađanje endorfina, čime se poboljšava raspoloženje i blagotvorno deluje na sveukupno psihofizičko stanje čoveka.
 4. Bolji kvalitet sna: Opuštanje koje pruža hidromasaža pomaže u poboljšanju kvaliteta sna. Osobe koje pate od nesanice često koriste hidromasažne kade ili đakuzije kako bi se opustile pre spavanja.
 5. Olakšavanje bolova u zglobovima: Hidromasaža pomaže osobama koje pate od bolova u zglobovima, poput onih s artritisom ili drugim upalnim stanjima. Topla voda i masažni mlazevi smanjuju napetost i neprijatnosti, i poboljšavaju pokretljivost zglobova.
 6. Detoksikacija: Hidromasaža pomaže otvaranju pora na koži i time olakšava izlučivanje toksina iz tela. Topla voda podstiče znojenje, što pomaže u eliminaciji toksina iz tela.
 7. Poboljšanje kože: Redovna hidromasaža može poboljšati izgled kože tako što poboljšava cirkulaciju krvi i hidrira kožu.
 8. Poboljšanje imunološkog sistema: Hidromasaža može pomoći u jačanju imunološkog sistema, smanjujući stres i pomažući telu da se bori protiv infekcija.
 9. Poboljšana limfna drenaža: Hidromasaža može podstaći limfnu drenažu, što pomaže u uklanjanju viška tečnosti iz tela i smanjenje otoka.
 10. Poboljšanje respiratornog zdravlja: Para i masaža vode blagotvorni su kod problema sa disajnim putevima, poput sinusnih infekcija i alergija.
 11. Relaksacija uma: Hidromasaža pruža priliku za opuštanje uma i meditaciju što doprinosi boljem opštem stanju čoveka.

Gde otići na hidromasažu

Ako posedujete hidromasažnu kadu ili đakuzi kod kuće, možete uživati u hidromasaži, u udobnosti svog doma. Ali ako to nije slučaj možete posetiti mesta na kojima se nudi usluga hidromasaže:

SPA centri i wellness centri: Spa centri su često najpopularnije destinacije za hidromasažu. Ovi centri nude različite tretmane, uključujući hidromasažu, saune, parne kupke i druge wellness usluge. Posetom Spa centru možete doživeti potpun opuštajući doživljaj. Možete iznajmiti renomirani SPA apartman i provesti u njemu nezaboravano vreme sa voljenom osobom.

SPA apartman

Hotelski SPA: Mnogi luksuzni hoteli imaju spa centre u okviru svojih objekata, gde gosti hotela i spoljni posetioci mogu uživati u hidromasaži i drugim wellness tretmanima.

Teretane i fitness centri: Neke teretane i fitness centri takođe nude hidromasažne kade ili đakuzije kao deo svoje ponude. Ovo je posebno korisno ako želite kombinovati vežbanje sa hidromasažom.

Medicinski centri i klinike: Medicinski centri i klinike takođe nude hidromasažu kao deo fizikalne terapije za osobe koje se oporavljaju od povreda ili imaju određene zdravstvene probleme.

Pre nego što rezervišete hidromasažu, važno je da se informišete o vrstama hidromasaža i tretmana koje određeno mesto nudi, kao i o cenama i dostupnim terminima. Takođe, uvek je dobro proveriti reputaciju i recenzije mesta gde planirate ići na hidromasažu kako biste bili sigurni da će vam pružiti kvalitetnu uslugu uz maksimalnu diskreciju.

Hidromasaža u SPA centrima i apartmanima

Hidromasaža je popularna usluga u mnogim SPA centrima, jer pruža gostima potpun relaksacioni doživljaj i brojne zdravstvene prednosti. Evo nekoliko stvari koje možete očekivati kada se odlučite za hidromasažu u SPA centru:

 1. Vrste hidromasaža: SPA centri obično nude različite vrste hidromasaža, uključujući hidromasažne kade, đakuzije, hidroterapiju i vodene masaže. Možete izabrati tretman koji vam se najviše dopada.
 2. Topla voda: Hidromasaža u SPA centru obično uključuje upotrebu tople vode, što pomaže opuštanju mišića i poboljšanju cirkulacije krvi. Topla voda takođe pomaže otvaranju pora na koži i čini hidromasažu prijatnijom.
 3. Masažni mlazevi: Hidromasaža uključuje masažne mlaznice ili mlazne dizalice koje pružaju pritisak vode na određenim tačkama tela. Ovi mlazevi mogu biti podešeni kako bi prilagodili intenzitet i usmerenost masaže prema vašim potrebama.
 4. Opuštanje: Hidromasaža u SPA centru je idealna za opuštanje tela i uma. Dok ležite u toploj vodi i uživate u masaži, možete se potpuno opustiti i osloboditi stresa i napetosti.
 5. Zdravstvene prednosti: Hidromasaža u SPA centru može pružiti razne zdravstvene benefite, uključujući poboljšanu cirkulaciju, olakšanje od bolova i nelagodnosti, smanjenje stresa i poboljšanje kvaliteta sna.
 6. Dodatni tretmani: U nekim SPA centrima, hidromasaža se može kombinovati s drugim tretmanima, poput aromaterapije, masaže tela ili tretmana lica. Ovo može dodatno pojačati opuštajući doživljaj.

Saveti i preporuke za kraj

Pre nego što se odlučite za hidromasažu ili đakuzi u SPA centru, možete se konsultovati sa osobljem koje će vam pružiti savete i preporuke o vrsti hidromasaže koja bi najbolje odgovarala vašim potrebama.

Djakuzi

Kako biste u potpunosti uživali u hidromasaži u SPA centru, preporučljivo je da unapred rezervišete termin. Obavezno je da se pridržavate uputstava i pravila centra, kako biste bezbedno i uz potpunu diskreciju iskoristili ovu relaksirajuću uslugu.

Važno je napomenuti da hidromasaža može biti i štetna za za određena medicinska stanja, pa je pre nego što se odlučite za hidromasažu važno da se konsultujete sa svojim lekarom, naročito ako imate srčane probleme, hipertenziju ili druge ozbiljne zdravstvene probleme. Takođe, trebali biste se pridržavati uputstava proizvođača i ne preterivati s vremenom provedenim u hidromasaži, kako biste izbegli bilo kakve nepoželjne efekte.

Zato ne čekajte mnogo! Poštujte svoje zdravlje i unapredite ga odlaskom u SPA centar. Opustite se,  podmladite i uživajte u raznovrsnim hidromasažnim i Wellness programima, koji su vam lako dostupni, kako u Beogradu, tako i u drugim mestima u Srbiji.

Autor: Bolewriter

Slike: pexels.com; spaintimo.rs

Copyright © 2023 Naša Srbija.