Connect with us

Zanimljivo

Evo zbog čega je letovanje u Tunisu nezaboravno iskustvo

Published

on

tunis

Proleće je vreme kada skoro svi počinju da planiraju svoj odmor i pokušavaju da donesu odluku gde će otići na letovanje. Na konačnu odluku o destinaciji, pored ličnih afiniteta u dobroj meri utiče i finansijski faktor, jer ipak treba isplanirati i organizovati kućni budžet na taj način da letovanje ne prestavlja preveliki izdatak. Jedna destinacija na Mediteranu koja je sve popularnija u našoj zemlji, a ima prelepe plaže jeste Tunis.

Kada je u pitanju Tunis letovanje iskustva skoro svih koji su posetili ovu afričku državu su uglavnom pozitivna. Osim što hvale uslugu i sadržaj u hotelima, ističu i pogodnu klimu, temperaturu mora, peščane plaže, ističu i potpuno drugačije iskustvo i atmosferu u odnosu na sva evropska letovališta u kojima su bili.

Odlični hoteli po niskoj ceni

Prvo što se može primetiti na forumima je da svi koji su otišli u Tunis na letovanje iskustva iz hotela su im više nego pozitivna. Pre svega hvale hotelsku ponudu, odnosno odnos cene i kvaliteta. Kako ističu, aranžmani za hotele od četiri ili pet zvezdica su i više nego pristupačni. Naravno, skoro svi hoteli nude AI uslugu (uključeni svi obroci, užine i domaća alkoholna i bezalkoholna pića), tako da, ako se ode u Tunis na letovanje, potrebno je poneti samo novac za izlete i suvenire, makar tako kažu iz iskustva oni koji su već bili tamo.

Ono što se posebno ističe i svima je veoma bitno jeste čistoća objekata. Kako se navodi u onlajn diskusijama, soba se čisti i peškiri se menjaju svakodnevno, a posteljina dva puta u toku desetodnevnog boravka.

Kada je u pitanju Tunis letovanje iskustva naših turista vezana za hotelski sadržaj su takođe pozitivna. Hoteli nude razne sadržaje, poput sportova na vodi, teretana, spa i velnes centara, ali i akva parkova, igraonica za decu i animatora koji vode računa o mališanima. Ono što skoro svi koji su bili u Tunisu preporučuju je da se odabere hotel koji ima svoju plažu i obezbeđene ležaljke za goste.

Toplo more i prijatna klima

Kada je u pitanju Tunis letovanje iskustva koje su naši turisti podelili u vezi klime i toplote vode su i više nego iznenađujuća. Iako se očekuje da je u ovoj afričkoj zemlji temperatura u toku dana nepodnošljiva, svi kažu da im je bilo mnogo prijatnije nego u Egiptu. Takođe ističu da je more izuzetno toplo i da je u svakoj plaži plićak izuzetno dugačak, pa ovo posebno odgovara porodicama sa malom decom.

Ako izaberete Tunis za letovanje iskustva iz šopinga su posebna

Svako ko je išao u Tunis na letovanje iskustva iz šopinga su nešto što posebno ističe i prepričava gotovo svima. Odlazak na pijacu – suk trebalo bi da bude obavezan deo letovanja jer se tu može donekle steći slika o svakodnevnici meštana. Na pijacama i u malim radnjama se može kupiti keramika, kožna galanterija, haljine i košulje sa etno motivima, ćilimi i posuđe od bakra. Iz Tunisa se nikako ne treba vratiti bez začina koji se mogu kupiti upakovani, ali i na meru i divnih urmi.

Izlet u pustinju je obavezan

Kada je u pitanju Tunis letovanje iskustva koja se steknu na izletu u pustinju su nezaboravna. Skoro sve agencije organizuju odlazak do beduinskih sela i noćenje u pustinji. Naravno, da bi utisak bio što autentičniji, turisti mogu da odaberu i jahanje kamile u jednom delu puta što je događaj koji sigurno niko ne bi zaboravio.

Continue Reading

Copyright © 2023 Naša Srbija.