Connect with us

Saveti

Šta je sve važno znati kada se biraju i kupuju slavine?

Published

on

nasasrbija_slavine

Svaki privatni ambijent zahteva maksimalan stepen opremljenosti, u cilju praktičnosti i lakog korišćenja elemenata. U kuhinji ili kupatilu nalaze se brojne slavine – za sudoperu, zatim lavabo, kadu, bide i slično. U zavisnosti od toga o kojoj prostoriji se radi, važno je znati koje karakteristike su ključne za kvalitetan odabir.

Bilo da se slavine koriste svakodnevno i vrlo često, ili povremeno prilikom boravka u prostoru, bitno je da budu funkcionalne i komforne za upotrebu bez stresa i iščekivanja na primer promene temperature vode. Kako će mnoge aktivnosti učiniti lakšim i efikasnijim, a potrošnju vode i energije optimalnom, kvalitetan model preporučuje se za svako domaćinstvo.

Pretraživanje dostupnih tipova i modela slavine pre kupovine

Pre nego što se kupci odluče za šoping i odabir adekvatne slavine, najbolje je upoznati se sa preporučljivim modelima, kao i dostupnim paletama ponude poznatih proizvođača. U tom smislu, danas postoji veliki broj stilova – modernih, klasičnih, čak i tradicionalnih retro varijanti, koje se razlikuju prema obliku, ručkama i bojama. Jedna, dve ili termostatičke ručke popularne su za današnje opremanje prostorija.

Takođe, slavine se mogu postaviti na različite načine – na sudoperu ili sa unutrašnje strane, kao i na prostor zidova, što važi i za varijante proizvoda za kupatilo. Materijal izrade koji se do sada u najvećoj meri birao jeste inoks, dok je granit dominantan poslednjih nekoliko godina na tržištu.

Željeni nivo i tok vode utiče na konačan odabir

Prilikom odabira slavine bitno je razmotriti kakav tok vode, nivo pritiska i način raspršivanja je potreban u prostoriji. Na to naravno u značajnoj meri utiče i činjenica da li se radi o kuhinji, ili kupatilu. U svakom slučaju, mogu imati visok pritisak vode sa dve cevi – jedna za toplu, a druga za hladnu vodu, uz klasičan kupatilski električni bojler. Nizak pritisak vode dobija se uz protočni bojler i tri cevi.

Za kupatilo koje podseća na moderne relaksicione centre, danas se mogu pronaći varijante koje raspršivaju mlaz promenjivim i dinamičnim tempom, sa specijalnim masažerima, funkcijama smenjivanja temperaturnog nivoa vode i mnogo drugih privlačnih zanimljivosti.

Upoznavanje vodećih proizvođača slavina kao što je to Grohe

Nemačka tradicija kvaliteta, univerzalnih i unikatnih rešenja pitanja dotoka vode u prostor kupatila ili kuhinje oblikovana je u sjajne Grohe slavine. Kada postoji dilema kojeg proizvođača odabrati, ovaj brend pruža maksimum pogodnosti i funkcija svakog modela uz sjajne cene.

Stvarajući inovacije kao što su filteri za prečišćavanje vode, mlaznice iz zidova, pokretanje vode na dugme umesto ručke, kao i niz neviđenih oblika i dizajnova, predstavlja brend koji diktira trendove u ovoj oblasti. Savetuje se upoznavanje vodećih proizvođača slavina pre nego što se kupci odluče na odlazak u prodajni salon, ili donošenje konačne odluke, kako bi zadovoljstvo kvalitetom bilo na najvišem nivou.

Nije uvek jednostavno kupiti odgovarajuće slavine za kuhinju ili kupatilo, niti doneti odluku o optimalnom izboru, poželjnom balansu cene i kvaliteta, posebno kada se u obzir uzme bogata ponuda na domaćem tržištu. Ipak, prepoznavanjem kvaliteta koji neguju poznati svetski proizvođači, najboljeg dizajna i niza funkcija i dodatnih pogodnosti, kupovina je u velikoj meri lakša, brža i uspešnija.

Copyright © 2023 Naša Srbija.