Connect with us

U trendu

Zbog čega je proleće pravo godišnje doba za renoviranje stana?

Published

on

pvc stolarija prodaja1

Ako već duže vreme razmišljate da unesete neke novine u stan bilo da se radi o nešto grubljim radovima poput zamene stolarije, ili o kupovini novog nameštaja, proleće je idealno godišnje doba za ovako nešto. Naime, pre odlaska na godišnji odmor u toku leta, većina ljudi se odluči na krečenje stana ili renoviranje nekog dela enterijera, bilo da se radi o dnevnom boravku, kupatilu i sl.

Preporuka je da napravite prioritete i konstruišete jasan plan šta biste sve u toku ove godine menjali. Treba napomenuti da je nakon epidemije korona virusom usledila ekonomska kriza koja se manifestuje rastom cena na tržištu, pa tako na primer za nabavku građevinskog materijala ili novu pvc stolariju treba izdvojiti znatno više novca nego ranijih godina.

Da li se prodaja pvc stolarije smanjila u odnosu na prethodne godine?

Ukoliko ste zainteresovani da staru stolariju zamenite novom, raspitajte se u svom okruženju kakve su cene profila i okova kao i koliko sada majstori uzimaju za ugradnju novih pvc prozora ili vrata. Globalno posmatrano prodaja pvc stolarije beleži blag pad u odnosu na ranije godine upravo zbog krize izazvane epidemijom.

Činjenica je da loša stolarija izaziva dodatne troškove grejanja u toku zime kao i probleme sa zvučnom izolacijom pa je u nekom periodu zamena neophodna. Ako smatrate da su vam novi pvc prozori više nego potrebni iskoristite prolećne lepe dane i ugradite novu stolariju. Nakon ovog poduhvata bićete mirni barem desetak godina kada je kupovina stolarije u pitanju.

Osvežite zidove – okrečite kompletan stan u toku proleća!

Što se tiče ostalih radova u domaćinstvu, potražnja za molerom je sve veća, barem kada je krečenje zidova u pitanju. Neki su već ovaj deo posla obavili a neki tek planiraju. Krečenjem se osvežavaju prostorije u kojima boravimo, kompletan nameštaj se pomera i briše pa nakon obavljenog posla imamo utisak kao da smo zakoračili u potpuno nov stan.

Mnogi sa zdravstvenog aspekta preporučuju krečenje stana jednom godišnje, naročito ukoliko imate problema sa vlagom.

Stari nameštaj zamenite novim

Ako vam je ugaona garnitura već dotrajala u smislu da se iscepala i da je nemoguće preurediti je, vreme je da je izbacite napolje. U sveže okrečen stan ubacite novi komad nameštaja, bilo da se radi o trosedu ili nekoj drugoj kombinaciji. Mnogi saloni nude mogućnost otplate na rate bez kamate preko platnih kartica pa ako ste u finansijskoj mogućnosti razmislite o ovoj investiciji.

Novi prozori jednako nove zavese

Bilo da ste skoro ugradili novu stolariju ili ste zadovoljni postojećom, razmislite da prozore osvežite novim zavesama. Prednost dajemo rolo ili zebra zavesama koje su i ove godine u trendu s obzirom na pregršt dezena i boja pa se uklapaju u skoro svaki ambijent.

Glavna karakteristika im je ta što imate mogućnost da sami podešavate količinu svetlosti u prostorijama kao i lakoća održavanja. Rolo zavese ne peru u mašini za razliku od klasičnih trikotažnih zavesa već se prašina sa njih eliminiše upotrebom pamučne krpe koja je prethodno nakvašena običnom vodom.

Takođe, uz pomoć jedinstvenog mehanizma koji podrazumeva kačenje zavese na okvir prozora i terasnih vrata, nećete imati potrebu za bušenjem zidova.

Continue Reading

Copyright © 2023 Naša Srbija.