Сусрет српске омладине и делегација “Српског кода” и “Наше Србије” са руском омладином у Крутицком Патријаршијском подворју

Сусрет српске омладине и делегација “Српског кода” и “Наше Србије” са руском омладином у Крутицком Патријаршијском подворју

1. марта 2015. године, на Крутицком Патриаршијском подворју у Москви уз благослов председника Синодалног одељења за рад са младима епископа Виборског и Приозерског Игњатија, организован је сусрет са делегацијом српске омладине, у чијем саставу су били представници организација “Наша Србија” и “Српски код” по благословению председателя Синодального отдела по делам молодежи епископа Выборгского и Приозерского Игнатия состоялась встреча с делегацией сербской молодежи, в состав которой вошли представители общественных организаций «Наша Сербия» и «Сербский код».

 

HOR-SLAVISTA

Након службе у свом поздравном говору настојатељ подворја, протојереј Сергиј Шастин обратио се члановима српске делегације и руководиоцу Млађану Ђорђевићу. Отац Сергиј је подсетио је на то да су братски народи Русије и Србије повезани не само заједничком вером, већ и историјским догађајима и победама, моралним и културним вредностима. Затим је у трпезарији подворја организована чајанка из дружење младих из Русије и Србије.

На састанку са српском делегацијом присуствовали су саветник руководиоца Федералне агенције за младе – Р.Абдулина, протојереј Сергиј Шастин, генерални директор Фонда светог равноапостолског великог кнеза Владимира – М. Паршин, представници Одељења за међународну сарадњу сверуске друштвене организацију “Руски омладински савез”, сарадници Синодалног одељења за рад са младима, омладина из Крутицког подворја.

 

молодежь

Од 2013. године српске патриотске организације “Наша Србија” и “Српски код” заједно са Синодалним одељењем за рад са младима и недељном школом Крутицког Патријаршијског подворја организују у Србији дечији васпитно-образовни камп “Школа пријатељства”, у чијем раду учествују деца из Русије и Србије. 2014. године прошао је омладински руско-српски форум “Крепост”, који је организован на иницијативу српске стране.

Захваљујемо се фотографу Јулији Силиној.

Извор: Патриархия.ru

Коментари су затворени.