Руско-српска фото-изложба “ХОРИЗОНТИ ДУШЕ”

Руско-српска фото-изложба “ХОРИЗОНТИ ДУШЕ”

Руско-српска фото-изложба

“Хоризонти душе” (Горизонты души)

Отварање изложбе одржаће се 25. септембра 2014. године у 17.00

Берсењевска набережнаја бр. 20 (Берсеньевская набережная д.20)

У лето 2014. године аотографи Љиљана Божовић (Србија) и Јулија Силина (Русија) упознале су се у Србији са радом дечијег интернационалног кампа “Школа прујатељства”, које организују “Наша Србија” и “Српски код”. У школи пријатељства” чији су учесници већ петнаест година деца из разних делова бивше Југославије, гаји се национални идентитет, љубав према ближњем, поштовање према представницима других народа и разумевање њихових култрура.

Од 14. до 28. јула 2014 године у кампу “Школа пријатељства” дошла су деца из српских енклава са Косова и Метохије, из Црне Горе, Републике Српске, као и ђаци из Придњестровске Молдавске Републике. Почасни гости Школе била су деца из Руске Федерације. Њихов долазак омогућио је, као и прошле године, Свети Синод Руске православне цркве.

Догађаји незаборавних дана, проведених у “Школи пријатељства” забележени су и приказани у фото-изложби “Хоризонти душе”, чији аутори су Силина Јулија и Љиљана Божовић.

Организатор изложбе:

Државна професионално-образовна установа Колеџ за аутоматизацију и иформациону технологију Бр.20, Москва (ГБПОУ КАИТ№20), уз учешће “Српског кода” и “Наше Србије”.

Изложба се одржава у оквиру међународног пројекта “Хоризонти душе”, који има за циљ да обједини културне вредности различитих народа и жељу да отвори основне процесе који утичу на формирање духовног човековог мира.

Фото-изложба “Хоризонти душе” захваљује се Галерији Штерн за помоћ у организовању изложбе. Галерија Штерн је друштвени партнеер пројекта Година културе у Русији, у оквиру којег ће представити поставку “Сликари са југа Русије”.

Било би нам драго да будете наши гости на отварању изложбе  25. септембра(четвртак) у 17.00, на адреси: Берсењевска набережнаја 20 (Берсеньевская набережная д.20).

 

slika 1

 

Коментари су затворени.