Пошаљите честитку пријатељства

Пошаљите честитку пријатељства

У сусрет великим породичним празницима, Божићу и Новој години, „Наша Србија“ покреће добротворну акцију „Пошаљите честитку пријатељства“, чији је циљ прикупљање средстава за програме подршке деци и допринос стварању бољих услова за живот и образовање деце и младих. У оквиру акције штампа се едиција празничних честитки чији су мотиви ликовни радови деце, ученика основних школа у Србији.

Oвом акцијом „Наша Србија“ пружа подршку становништву неразвијених општина, кроз помоћ сеоским школама и издвојеним одељењима. Циљ „Наше Србије“ је да допринесе спречавању одумирања села кроз помоћ локалној заједници, на тај начин што ће деци у неразвијеним крајевима Србије омогућити да добију исте услове за одрастање какве имају њихови вршњаци у градским срединама. Такође, овом акцијом организација жели да подстакне дечје стваралаштво, уз сарадњу са бројним школама које шаљу радове својих ђака.

Акција је реализована седам година заредом и њен резултат су „Паркови пријатељства“, акција којом је „Наша Србија“ сваке године опрема парковима сеоске школе и њихова издвојена одељења. Досад је на тај начин уређено 250 школских дворишта у којима су мали ђаци први пут добили уређена места за игру и дружење, с љуљашкама, клацкалицама, пењалицама и клупицама.