Паркови пријатељства

Паркови пријатељства

Сваке године „Наша Србија“, као организација која пружа помоћ и заштиту деци, реализује акцију „Паркови пријатељства“, са циљем да допринесе стварању бољих услова за живот и одрастање деце у неразвијеном подручјима Србије.

Током седам година, колико траје пројекат, „Наша Србија“ је њиме обухватила 250 школа широм наше земље, у којима нису постојала уређена места за игру и дружење најмлађих. То су највећим делом школе са малим бројем ђака у селима општина: Аранђеловац, Бајина Башта, Бојник, Владичин Хан, Власотинце, Сурдулица, Лозница, Неготин, Трговиште, Ужице, Ниш, Мали Зворник, Лесковац, Лебане, Медвеђа и Бујановац.

Пројекат „Паркови пријатељства“ резултат је добротворне акције „Пошаљите честитку пријатељства“, коју се покреће у сусрет Божићу и Новој години, с циљем да се продајом домаћих празничних честитки чији су мотиви дечји радови из основних школа, прикупе средства намењена побољшавању услова живота деце у неразвијеним подручјима Србије.

У оквиру пројекта „Паркови пријатељства“, сеоске школе и њихова издвојена одељења опремају се парковима у чијем су склопу љуљашке, клацкалице, пењалице и клупице, који деци омогућују да школске одморе и слободно време проводе на уређеним просторима за игру, какве имају и деца у градским срединама.