УНЕСКО овогодишњи покровитељ „Школе пријатељства“

„Наша Србија“ са задовољством обавештава јавност да ће овогодишњи међународни камп за децу „Школа пријатељства“ бити одржан уз покровитељство Организације Уједињених нација за образовање, науку и културу (УНЕСКО) у периоду од 15. до 27. јула.
„Школа пријатељства“ је једини пројекат који се реализује на територији Србије, а који је у овој години добио ово значајно признање. УНЕСКО је додељивањем покровитељства нашем пројекту препознао важност мисије „Школе пријатељства“ за очување националног идентитета српске деце из региона, али и за успостављање пријатељских односа међу народима овог дела контитента.
У писму генералног директора УНЕСКО-а Одри Азулај између осталог стоји да су циљеви „Школе пријатељства“ да допринесе свеобухватном развоју деце, ширењу њиховог знања, промовисању вредности толеранције и поштовања према другима и културолошким различитостима у потпуности у складу са мисијом ове организације.
„Програм УНЕСКО-а ‘Глобално грађанско образовање’ настоји да пружи деци од најранијег узраста осећај припадности јединственом човечанству, развије код њих осећања емпатије, солидарности и поштовања различитости, као и да их охрабри да предузму акције усмерене ка јачању мира, а све то чини и промовише и ‘Школа пријатељства’, услед чега са великим задовољством додељујем покровитељство Организације овом пројекту“ стоји у писму Одри Азулај.
Наша Србија изражава захвалност госпођи Азулај и УНЕСКО-у за указану част и додељено признање, којим је пројекат „Школе пријатељства“ подигнут на виши ниво. Уверени смо да ће сви учесници овогодишњег кампа с поносом носити знак ове престижне организације, ширећи тако идеје сарадње, разумевања и поштовања међу народима.

unesco skola prijateljstva

Контакт

Теразије 23/2, 11000 Београд

+381 11 3248 241

Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…