×

Обавештење

Simple Image Gallery Notice: Joomla's /cache folder is not writable. Please correct this folder's permissions, clear your site's cache and retry.

РУСКО СРПСКИ ДАН У ШКОЛИ ПРИЈАТЕЉСТВА НА ТАРИ (2017. година)

   

   Као и сваке године у Школи пријатељства обележен је Дан српско-руског пријатељства, манифестација у оквиру које су деца представила све оно шта су научила током боравка у Школи пријатељства и приредила аутентичан програм за све госте.

   Овом приликом Школу пријатељства посетили су Његова екселенција амбасадор Русије господин Александра Чепурин, Жељко Јовић заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију, генерал Драган Владисављевић, директор Канцеларије за координационе послове у преговарачком процесу са Приштином, представници Руског дома Василиј Галактионов и Дмитриј Јегоров, отац Сергеј Шастин, заменик председника Синодалног одељења за рад са младима Руске православне цркве, као и представници Фонда социјално културних иницијатива Светлане Медведев - Сергеј А. Смирнов, заменик генералног директора и Дмитриј А. Вдових, начелник одељења за рад са младима и друштвеним организацијама, као и дугогодишњи пријатељи и добротвори „Наше Србије“ који су и тога дана били са нама: господин Перо Томић, Зоран Скоко заменик генералног директора Аеродрома „Никола Тесла“, директор Војне истанове Тара Љупко Ћировић, Мира Радојевић из Лондона и Жељко Драшковић један од оснивача „Наше Србије“.

   Такође, гости „Наше Србије“ на Дану пријатељства били су и 20 чланова делегације Скупштине народа Евроазије из Русије, Немачке, Аустрије, Француске, Израела, Јерменије, Црне Горе, Словеније и Републике Српске који су учествовал на Седници скупштине на Тари, коју је такође организовала „Наша Србија“ као представник Скупштине народа Евроазије и Скупштине народа Русије за Србију и Балкан. Делегацију Евроазије и Русије предводили су Андреј Бељанинов, коопредседавајући Скупштине народа Евроазије и Светлана Смирнова, председница савета Скупштине народа Русије и бивша посланица Руске Думе.

   Деца су се кроз програм који су припремала са својим наставницима представила на најбољи начин и себе и места одакле су дошли, као и све оно што су научила током боравка у овогодишњој Школи пријатељства. Након формалног дела програма гостима се сплетом игара представило у Културно-уметничко друштво „Први партизан“ из Ужица, а гости су имали прилике да осете невероватну атмосферу љубави и пријатељства коју негујемо у кампу кроз песму „Ово је Србија“ коју су отпевали заједно са децом.

   Захваљујемо свима који су подржали реализацију још једне Школе пријатељства на Тари: генерални покровитељ “CRH” из Поповца, компаније „Хенкел“, „Магаза“, „Хлеб и кифле“, Аеродром „Никола Тесла“, општина Плужине и општина Угљевик, Перо Томић, Софија Лисет, Војна установа „Тара“, Канцеларија за Косово и Метохију, Фонд социјално културних иницијатива Светлане Медведев из Москве, Синодално одељење руске православне цркве за рад са децом и младима, Дњестровско прутски аналитички центар из Придњестровља....

ФОТО ГАЛЕРИЈА

{gallery}Vesti/Skola_prijateljstva2017{/gallery}

Контакт

Теразије 23/2, 11000 Београд

+381 11 3248 241

Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…