×

Обавештење

Simple Image Gallery Notice: Joomla's /cache folder is not writable. Please correct this folder's permissions, clear your site's cache and retry.

Донација Институту за мајку и дете

СВЕЧАНО УРУЧЕЊЕ ДОНАЦИЈЕ КОМПАНИЈЕ HOLCIM С КУПЦИМА И „НАШЕ СРБИЈЕ“ ИНСТИТУТУ ЗА МАЈКУ И ДЕТЕ


29. мај 2013.

Данас је одржана конференција за медије поводом свечаног уручивања фибероптичког ендоскопа – донације компаније HOLCIM с купцима и „Наше Србије“ Институту за здравствену заштиту мајке и детета Србије „Др Вукан Чупић“ у Новом Београду. У име добротвора, ову вредну донацију уручили су директор компаније HOLCIM SRBIJA г. Клаудиу Соаре (Claudiu Soare) и директорка НВО „Наша Србија“ Мина Милићевић. Присутне је поздравио заменик директора Института доц. др Владислав Вукомановић који је и уручио захвалнице донаторима. Начелник ОРЛ Службе прим. др Владан Шубаревић упознао је присутне са значајем примене фибероптичког ендоскопа у дијагностици и лечењу обољења горњих дисајних путева код деце.
Компанија HOLCIM, светски гигант у производњи цемента и власник цементаре у Поповцу код Параћина, заједно са својим купцима, у сарадњи са НВО „Наша Србија“ донирала је фибероптички ендоскоп јапанске производње, вредан 30.000 евра који ће служити квалитетнијој дијагностици и лечењу обољења носа, ждрела и грла. Апарат је намењен Служби за уво, грло и нос која годишње обави око 2350 операција. Овом донацијом лекари те службе добили су најсавременији апарат којим ће уз минимално инвазивну процедуру моћи да открију и лече обољења у унутрашњости органа главе и врата недоступна класичним прегледом или применом ригидног ендоскопа. Уз минималну трауму и за много краће време обављаће се преглед великог броја деце, од рођења до 18 година, са урођеним аномалијама, инфекцијама, туморима, повредама и страним телима горњих дисајних путева.


„У време економске кризе, сматрам да је обавеза великих и стабилних компанија као што је Холцим Србија, да помогне друштву на сваки могући начин да превазиђе проблеме са којима се суочава. Чињеница да је ова акција покренута од стране наших купаца добар је знак да нисмо сами и веома сам задовољан да наш однос није само пословни, већ и да се уједињујемо око виших циљева, као што је ова донација. Ово је само једна у низу акција које смо реализовали са НВО „Наша Србија“ коју смо препознали као правог партнера за овај вид сарадње, пошто организација има иза себе дванаест година успешних хуманитарних акција са изузетним резултатима“, изјавио је Клаудиу Соаре, генерални директор Холцим Србије.
„Као друштвено одговорна компанија, „Холцим“ је, заједно са својим купцима, у раду „Наше Србије“ препознао вредности које заслужују њихову снажну подршку; наша сарадња траје годинама, Холцим ће ове године бити и генерални покровитељ наше Школе пријатељства на Тари, и изузетно нам је драго што заједно са Холцимом реализујемо и ову акцију за помоћ Институту за мајку и дете, као једној од најзначајнијих медицинских установа у којима се лече најмлађи пацијенти у нашој земљи, и желимо да медицинску опрему, коју данас уручујемо, врхунски стручњаци из Института са успехом користе у квалитетнијем лечењу наше деце, чему на овај начин дајемо свој допринос“, изјавила је Мина Милићевић, директорка „Наше Србије“.
„Вредност овог поклона је у томе што ће бити од изузетне користи при разним врстама дијагностике код деце. Ово је неинвазивна метода којом на безболан начин можемо да завиримо у неприступачне регије горњих дисајних путева детета, и на тај начин многа деца избегну рендгенску дијагностику и скенер и често је ово једини начин да се открију нека обољења“, рекао је прим. др Владан Шубаревић, начелник ОРЛ Службе Института.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…