ДОНАЦИЈА МАТЕМАТИЧКОЈ ГИМНАЗИЈИ

4. мај 2012.

„Наша Србија“ у сарадњи с компанијом Холцим Србија и њеним купцима, у оквиру пројеката за подршку деци и младима, помаже талентоване ученике и одлучила је да донацијом у износу од 1.000.000 динара помогне Математичкој гимназији како би омогућила одлазак ученика на Међународну олимпијаду у Аргентини, која се одржава средином јула. Уговор о донацији потписали су данас директорка „Наше Србије“ Мина Милићевић и директор Математичке гимназије мр Срђан Огњановић. Потписивању су присуствовали ученици Игор Спасојевић и Иван Танасијевић, чланови математичког олимпијског тима Србије 2012.

„Математичка гимназија је образовна установа од посебног националног значаја чији ученици постижу изванредне резултате на најважнијим међународним такмичењима, тако да нам је посебна част и задовољство да уз помоћ компаније Холцим и њихових купаца подржимо њене вредне и талентоване ученике. Ово је само почетак наше сарадње, наставићемо да подржавамо рад школе и заједничке подухвате њених ученика чији блистави успеси чине поносним све нас у Србији. „Наша Србија“ жели да омогући талентованој деци да се школују на најбољим светским универзитетима, и да се по завршеном школовању врате у Србију и дају свој допринос развоју наше земље и друштва“, изјавила је Мина Милићевић, директорка „Наше Србије“.

Захвални смо на овој донацији „Наше Србије“, којa je препозналa рад и таленат наших ученика и помоглa им да учествују на највећем математичком такмичењу Интернационалне Математичке Олимпијаде. Са своје стране ми ћемо учинити све да омогућимо најбоље услове за припреме и сигурни смо да ће наши ученици достојно репрезентовати своју земљу“, изјавио је мр Срђан Огњановић, директор Математичке гимназије.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…