×

Обавештење

Simple Image Gallery Notice: Joomla's /cache folder is not writable. Please correct this folder's permissions, clear your site's cache and retry.

Деца из Русије у Школи пријатељства и 2018. године

Deca rusije

Заменик генералног секретара Скупштине народа Евроазије и један од оснивача организације “Наша Србија” Млађан Ђорђевић сусрео се у Москви са председницом Фонда социјалних и културних иницијатива и супругом Премијера Руске Федерације Светланом Медведевом. Том приликом Ђорђевић је захвалио госпођи Медведев за подршку коју Фонд пружа “Нашој Србији” у раду са децом, а која се огледа у вишегодишњој размени деце и младих, пре свега кроз камп “Школа пријатељства” који “Наша Србија” већ 17 година организује на Тари. Поред тога, Ђорђевић је позвао госпођу Медведев да буде гост “Школе пријатељства” 2018. године, што је она са задовољством прихватила.

Медведева и Ђорђевић у Москви

По позиву генералног директора Фонда социјалних и културних иницијатива Дмитрија Соловјева, Ђорђевић је у највећем руском храму, Храму Христа Спаситеља, присуствовао свечаности “Славимо отаџбину”, једном од централних догађаја које Фонд сваке године организује, а током ког деца и млади људи добијају награде и свечане плакете за свој хуманитарни, научни и уметнички рад. Догађај се организује уз благослов руског Патријарха Кирила, што сведочи о значају који и руска црква придаје раду у овој области.

Ђорђевић са директором Фонда Дмитријем Соловјевим

На маргинама овог догађаја, Ђорђевић се сусрео и са владиком Серафимом, епископом Љуберецким и председавајућим Светог Синода Руске православне цркве за рад са омладином, и његовим замеником, оцем Сергејем Шастином, са којима је разговарао о наставку сарадње на реализацији “Школе пријатељства” и наредне године. Том приликом је договорен долазак још 20 руске деце из Крутицког подворја у Москви уз подршку Руске православне цркве.

Отац Сергеј Владика Серафим и Млађан

“Школа пријатељства” ће 2018. године бити одржана између 15. и 27. јула и биће то пета узастопна година како у раду овог кампа ком учествују и малишани из Русије.

Контакт

Теразије 23/2, 11000 Београд

+381 11 3248 241

Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…