Млађан Ђорђевић изабран за представника Скупштине народа Русије и Евроазије у Србији

Млађан Ђорђевић изабран за представника Скупштине народа Русије и Евроазије у Србији

 ДЕЛЕГАЦИЈА српских патриотских организација Наша Србија и Српски код посетила је Русију поводом њеног државног празника – Дана народног јединства.

        Предвођена оснивачем ових организација Млађаном Ђорђевићем, учествовала је у раду првог Форума народа Русије и Евроазије, који је одржан у Москви уз подршку Савета Руске Федерације за међународне односе, Министарства иностраних послова РФ, Министарства културе РФ, Владе града Москве и бројних других државних институција.

        У раду Форума учествовали су и представници скупштина народа Казахстана, Киргистана, Молдавије, Белорусије и Јерменије. Наравно, и руски званичници, бројни стручњаци из области науке, бизниса и невладиног сектора.

        Наша Србија и Српски код су били једини представници Србије.

05121

Српска делегација са члановима делегације Казахстана

Теме Форума биле су: очување идентитета и поспешивање међунационалне сарадње земаља евроазијског региона.

Форум је усвојио резолуцију којом се, између осталог, подржава одржавање велике Скупштине народа Евроазије у јуну 2017. године, отварање прве регионалне телевизије за подручје Евроазије под називом Скајлиф ТВ, као и установљавање награде за допринос сарадњи народа евроазијског региона.

Млађан Ђорђевић изабран је за званичног представника Скупштине народа Евроазије у Србији и уручен му је орден „Победник“. Поред тога, Ђорђевић је изабран и за члана организационог комитета прве Скупштине народа Евроазије.

„Окружена непријатељским државама чланицама NATO и Европске уније, које својом идеологијом неолибералног капитализма отуђују човека од духовности, Србија не само да је економски зависна од других, већ је и значајан део наше територије, Косово и Метохија, под фактичком војном окупацијом“, рекао је на скупу Ђорђевић.

Потом је додао: „Европска унија условљава чланство Србије у њој немогућим условима попут признавања лажне државе Косово, док земље ЕУ и NATO заједничким снагама врше притисак на нашу земљу да уведе санкције Русији. Будући да је све то за нас неприхватљиво, Русија, уз подршку многих земаља са истока, чији су представници данас овде присутни, представља једини ослонац за Србију у покушајима да очува свој територијални и, што је још важније, духовни интегритет“.

14906825_1192162310870678_2515982075689803371_n

 На маргинама скупа Ђорђевић се сусрео са представницима неколико земаља евроазијског региона са којима је разговарао о могућим облицима сарадње у будућности.

        Са делегацијом Скупштине народа Казахстана, чији је оснивач и председник уједно и председник ове државе Нурсултан Наразбајев, а коју је на скупу представљао његов заменик Ерали Тугжанов, председницом Скупштине народа Русије Светланом Смирновом и председником Скупштине народа Киргистана Токоном Мамитовом -Ђорђевић је разговарао о економским, политичким и социјалним предностима евроазијских интеграција.

        „Јачање односа Србије са Евроазијским економским савезом довело би до отварања огромних нових тржишта за српске привреднике и српску робу. То су тржишта на којима наша роба може бити конкурентна, што пример извоза пољопривредних производа у Русију и показује, па такву шансу не би требало пропустити,“ истакао је у разговору Ђорђевић.

        Поред економске, разговарано је и о другим облицима сарадње и договорене су даље узајамне посете са циљем размене искустава.

        „За већину људи у Србији, земље Евроазије су велика непознаница. Наша жеља је да се оне приближе српском народу, али и да људи из тих земаља упознају српску културу, традицију и обичаје. Управо то ће бити мој задатак као представника Скупштине народа Евроазије у Србији,“ рекао је након сусрета Ђорђевић.

Извор: http://fakti.org/

Коментари су затворени.